Zinkwerken, Koperwerken en Leienwerken

______________________________________________________________________

 

Zinkwerken - Koperwerken

Het maken van zinkwerk is een specialistisch en ambachtelijk werk waarvoor vele jaren ervaring nodig is voordat je alle facetten van het zinkwerk onder de knie hebt. Aangezien wij een bedrijf zijn dat reeds 4 generaties dak en zinkwerk maakt is deze ervaring van generatie op generatie overgedragen en hebben dit ook de andere medewerkers geleerd. Zink is een echt duurzaam product, het kan tientalen jaren mee en vergt weinig onderhoud en kan achteraf gerecycled worden.

Wij maken zinkwerk van standaard dakgoten, kilgoten, hemelwaterafvoeren tot een compleet op maat gemaakt zinken dak of gevelbekleding.

Boeiboord bekledingen zijn ook mogelijk in de zink i.p.v. trespa of plastisol, dit is kwalitiatief beter en de levensduur vele jaren langer.

 

Leienwerken

Het product ''natuurlei' is een product dat niet veel wordt gebruikt in de particuliere sector. Een gevel met natuurlijke leien voorzien gaat vaak 80 tot 100 jaar mee. Natuurleien worden veel gebruikt in renovatieprojecten van kerken, kloosters, kastelen, heren boerderijen. Daken die bedekt zijn met natuurleien gaan vele tientallen jaren mee, zonder dat er veel onderhoud aan nodig is. Er bestaan vele modelen van natuurleien en ook verschillende kleuren. Het aanbrengen en/of repareren van een leien dakbedekking vergt veel aandacht en vakmanschap. De leien moeten in de gewenste vormen geknipt worden en op de juiste wijze worden aangebracht door middel van haakjes of spijkers.

In de particuliere sector worden natuurleien, maar ook kunstleien (mengsel van cement en kunststof vezels) regelmatig gebruikt om boeiboorden, schoorstenen, dakkapellen of gevels te bekleden, hele daken van natuurleien komen op particuliere woningen minder voor, dit zie je meer  op de daken in de Duitse Eifel of in de Belgische Ardennen. 

Zinkwerken, Koperwerken en Leienwerken + Gallerij

Trespa en Gevel bekledingen

______________________________________________________________________

 

Er zijn diverse soorten bekledingen:

Trespa bekledingen:

Wij brengen boeiboorden aan op topgevels en bakgoten met originele Trespa in diverse kleuren. Deze brengen wij geventileerd en geschroefd aan.

 

Gevel bekledingen:

Wij brengen gevelbekleding aan, inclusief regelwerk, dampremmende folie en aluminium afwerklijsten.

Trespa en Gevel bekledingen + Gallerij

Plaatsen en Bouwen

______________________________________________________________________

 

Voor P. Jurgens Dakbedekkingen is dus geen werk te groot of te klein.

Plaatsen 

  • Dakramen
  • Lichtkoepels
  • Plaatsen en/of vervangen lichtstraten
  • Sneeuwvangers
  • Vogelwering

Bouwen 

  •  Dakkapellen
  •  Schoorsteen renovatie en vervangen
Plaatsen en Bouwen + Gallerij